Olen leiponut tänään piparipullia. Kokeilin ihan ensimmäistä kertaa näitä ja onpas ne herkullisia, ja niin jouluisia.
Pullataikinan tein Sunnuntain jauhopussin kyljessä olevan ohjeen mukaan. Jotta saa onnistuneen taikinan, kannattaa käyttää tuorehiivaa, muistaa sokeri (!), vaivata hyvin ja lisätä jauhoja kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista.
Taikinan pitää antaa kohota lämpimässä riittävän pitkään. Laitoin piparitaikinan alle kattilassa sulatettua voin&fariinisokerin sekotusta, joka tuo kivan lisän tähän.
Sillä aikaa, kun uuni lämpeää sopivaksi, annan pullien kohota vielä liinan alla.
Kerrankin pullat pysyivät koossa :)
Kävin tänään töiden jälkeen perjantain kunniaksi Stockalla hakemassa kukkia ja vähän dinneri aineksia.
Ja H&M Homesta hakemassa uudet lakanat.
Nyt kaikki on valmista. Jn lentokone on juuri laskeutunut. Ehdin nopsasti vaihtamaan nämä jauhoiset vaatteet vähän siistimpiin, sytyttämään vielä viimeiset kynttilät ja leikkamaan lihan. Lämmintä perjantai-iltaa sinnekin :)
Kyllä J:n kelpaa tulla kotiin! Mäkin haluan maistaa noita pullia. Meidän pikku J on muuten aivan rakastunut pullaan <3
VastaaPoista