keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tankkauskuuri alkoi tänään, nam!


Jn koko talven hiihtotreenit huipentuvat joka vuosi käsillä olevaan viikonloppuun eli Pirkan hiihtoon. Tuleva koitos vaatii treenien lisäksi kunnon tankkauksen, johon minäkin pääsen osaksi. Syödäänhän me muutenkin näitä tankkausruokia, mutta ei niin usein ja näin monena päivänä peräkkäin. Tämän päivän illallismenussa olisi tiedossa sitä kuuluisaa ja paljon kehuttua avokadopastaa, jota ei vielä meidän kotona olla kokeiltu.

EDIT (reseptin lisäys pyynnöstä)

Avokadopasta Safkaa-keittokirjasta

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30g (1dl) raastettua pecorinoa
30g (1dl) raastettua parmesaania
400-500g spagettia

Kastikkeen voi tehdä suoraan tarjoilukulhoon, johon valmiiksi keitetty spagetti sekoiteteaan juuri ennen tarjoilua. Kastikekulhoon tulee pilkottu chili ja valkosipulin kynsi, puristettu limetin mehu, kuutioidut avokadot, hienonnetut yritit ja raastetut juustot sekä mausteet ja oliiviöljy. Ainekset sekoitetaan ja joukkoon lisätään al denteksi keitetty pasta. Muistathan lisätä pastan keitinveteen riittävästi suolaa. Ota keitinvettä talteen n. 1dl ja lisää se viimeisenä pastan joukkoon ennen tarjoilua. Ja oli muuten just niin herkku pasta kuin sitä on kehuttu!

1 kommentti:

Thank you for your comment :)