We love to brunch!
Meillä on ollut tapana järjestää pienellä porukalla perinteinen flow-brunssi, eikä tehty poikkeusta tänäkään vuonna, vaikkei kukaan meistä festareille ollut menossakaan. Ystävät tulivat herkkuja notkuvaan pöytään ja muutaman kanssa istuttiin iltaa pitkällekin. Syömistä oltiin hankittu reilusti ja siitä riitti hyvin vielä tällekin päivälle! J loihti meille mm. tuon alimmassa kuvassa näkyvän herkkusalaatin kastikkeineen, jonka ohje on pakko jakaa teille. Saatiin maistaa sitä ystävien luona aiemmin kesälomalla ja nyt ollaan tehty sitä jo kahdesti eli kokeilemisen arvoinen juttu!
Maalaissalaatin tapainen
(ystävät olivat napanneet reseptin muistaakseni Gordon Ramseyn kirjasta?!)
erilaisia salaatteja (esim. pinaatti sopii hyvin)
kesän perunoita
tuoretta sipulia
pekonia
kanaa
Jn salaatinkastike
oliiviöljyä
valkoista balsamicoa
mustapippuria
suolaa
sitruunamehua
dijon-sinappia
Edellisenä päivänä voi hyvin keittää perunat, ruskistaa pekonit ja valmistaa kana. Ennen tarjoilua perunat paistetaan vielä kevyesti pannulla sipulin kanssa. Tuoreen sipulin varret voi pilkkoa salaatin joukkoon. Ja kanan mausteeksi me käytettiin tällä kertaa hoisin-kastiketta, joka on sellainen monen kanssa yhteensopiva jääkaapin vakiotuote. Ainekset ladotaan sitten kauniiseen tarjoiluastiaan ja kastike sekaan tai erikseen - miten tykkää. Mums!
Näyttääpä herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos :)
Poista