tiistai 3. joulukuuta 2013

Burgundinpata joulutwistillä


paketti pekonia
puoli kiloa naudan paistipalaa
1/2dl Muttin tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
3 dl Blossan perinteistä viiniglögiä
2dl vettä
200g herkkusieniä
puolikas purkki hillosipuleita
1 lihaliemikuutio
mustapippuria myllystä

Ruskista pekoni kasarissa ja lisää joukkoon kuutioidut naudan palat. Kääntele, kunnes lihan pinta on saanut hyvin väriä ja tämän jälkeen lisää mukaan tomaattipyre, laakerinlehdet, valkosipulit ja porkkanat. Anna hetki hautua ja kaada ainekset uunivuokaan. Käytä nesteet kasarin kautta, jotta saavat loput maut mukanaan, ja kaada uunivuokaan. Lisää vielä lopuksi joukkoon pannulla kevyesti ruskistetut herkkusienet, hillosipulit, lihaliemikuutio ja mustapippuri. Anna hautua uunissa 4-6 tuntia noin 125 asteessa. Tarjoile esimerkiksi ohrahelmien kanssa, joka antaa kivaa vaihtelua perunalle tai riisille. Loistava pakkaspäivänruoka! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for your comment :)