torstai 22. elokuuta 2013

Beben leikit








Toivepostauksena Beben leikeistä ja leluista!

Meidän neiti on aina ollut sen verran sosiaalinen luonteeltaan, ettei hän viihdy yksinään juuri ollenkaan. Jomman kumman vanhemman pitää olla näköpiirissä mieluiten koko ajan. Mehän aloiteltiin vauvakerhot ja muskarit Beben ollessa jo parin kuukauden ikäinen, joten hän on pienestä pitäen tottunut muihin lapsiin ja olemaan ryhmässä. Nyt varsinkin puolen vuoden iän saavutettuaan olen huomannut selviä kyllästymisen ja tylsistymisen merkkejä. Etenkin sadekelillä kodin neliöt käyvät ahtaiksi eikä omien lelujen kanssa jakseta touhuta koko aikaa. Näin ollen suunnataankin usein lähipuistoon, jossa voi pihan lisäksi leikkiä myös sisätiloissa. 

Katsotaan, kosketaan ja sitten maistetaan

Beben huoneessa on paljon erilaisia leluja ja kirjoja, jotka olemme melkein kaikki saaneet tätien varastoista tai muuten vain lahjana. Bebe tykkää edelleen touhuta kaikkien kovien lelujen parissa sekä Tigerista osamieni pahvikuutioiden kanssa. Beben leikit ovat pääasiassa erilaisten esineiden koskettelua ja maistelua. Junaradan sähköveturia hän jaksaa seurata jonkin aikaa, varsinkin pappan kanssa junaradan rakentaminen on pop! Samoin on kirjojen kanssa. Sylissä tai vierellä kirjojen sivuja on hauskaa käännellä, mutta satujen kuuntelu ei ole yhtään mukavaa tällä hetkellä. Kirjojen sivut maistuvat ilmeisen hyvältä ja samoin kaikki muutkin, tai ainakin melkein kaikki. Pehmolelut ovat jääneet toistaiseksi rauhaan, paitsi tädiltä saadut jätit, iso bernhardinkoira ja Ihaa. Niitä halaillaan ja suukotellaan joka päivä. Tavarat menevät usein juuri suun kautta kokeiluun, erityisesti sellaiset, jotka eivät sinne kuulu. Huonekasvit ja kaukosäädin ovat aika lemppareita, joista ensimmäiset olemme kyllä nostaneet Beben ulottumattomiin.

Rytmejä ja sähköpiuhoja

Kaikki lapset tykkäävät musiikista ja meidän neidin kädet saa heilumaan menevät rokkibiisit. Puhelimen Spotify tai Youtube ovat usein pelastus, etenkin pitkästyttävillä automatkoilla. ;) Pianoakin on kiva pimputtaa ja uusin, oma musiikkisoitin on xylofoni, jonka parissa viihdytään pitkät tovit. Voi tietty olla uutuuden viehätystä jäljellä! Joka tapauksessa kapuloilla taidetaan vielä pamautella useammin kaikkea muuta kuin varsinaisia soitinlaattoja. Rytmien lisäksi meidän Bebe rakastaa kaikkea elektroniikkaa, erityisesti kaukosäädintä ja piuhoja. Yksi hiirikin on jo mutusteltu käyttökelvottomaksi.

Ulkoilua unilääkkeeksi

Kuten monet muut, haemme mekin ulkoleikeistä vauhtia päiväuniin. Kesäloman jälkeen otettiin leikkipuistot ihan uudella tavalla käyttöön ja nyt ollaan jo reilun kuukauden verran harjoiteltu hiekkakakkujen tekemistä. Yleensä se menee niin, että me vanhemmat tehdään kakkuja samaan tahtiin kuin Bebe hajoittelee niitä. Hän tykkää myös taputella ämpärien päälle, jotta saadaan "hyvät kakut". Toinen puistojen kohokohta on keinut. Niissä voidaan istua pitkiäkin aikoja erityisesti silloin, jos vieressä keinuu joku toinen lapsi. Muuten puistossa kävellään hiekkalaatikon ja keinujen väliä kiviä ja lehtiä keräillen. Välillä kokeillaan liukumäkeä, hyrrää tai muita isojen laitteita.

Tässä meidän neidin leikeistä noin pääpiirteissään. Tähän postaukseen saa mielellään vinkata kaikkia hyviä leikkejä tai leluja, joilla voi viihdyttää todella menevää neitiä, jonka energialla voisi lämmittää pienen kylän kodit. :)

6 kommenttia:

  1. Meillä pojalla 1vee mieluisimpia touhuaja tällä hetkellä kaikenlaisten tavaroiden piilottaminen ja piiloleikit muutenkin. Toinen on myös aivan onnessaan, kun saa tyhjentää vaikkapas pyykkejä yhdessä äidin kanssa tai muuten "auttaa" muissa kotihommissa. Palikkalaatikko (muoto) on myös tällä hetkellä mieluinen. Ja kaikista mieluisin lelu on parkkitalo! Siis sinnehän ei kuulu pojan mielestä autot vaan ihan kaikki muut lelut, joita voi työntää sinne "hissikuiluun" ja niihin koloihin ja kerroksiin. Sen kanssa jaksaa touhuta aikakin pitkään =)

    Tälläistä meillä, kiva oli kuulla miten teillä leikitään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapas reippaalta teidän poika, joka auttelee kotitöissä. :) Parkkitaloa olen ajatellut pyytää Bebelle joululahjaksi.

      Poista
  2. Keppo tykkää vielä helistimistä ja pehmokirjoista. Uutena Brion puupalikat on pop.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puupalikat olisivat tosi kivat - olen yrittänyt metsästää kirppikseltä niitä vanhoja aakkospalikoita, mutta vielä ei ole osunut kohdalle...

      Poista
  3. Minkä ikäisenä bebe oppi kävelemään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bebe kävelee kovaa vauhtia tuettuna ja kävelykärrynsä kanssa jopa hölkkää, mutta itsenäisesti ei osaa vielä kävellä. Viime viikolla otti kyllä ensiaskeleensa, joten kaitpas tässä syksyn aikana sen oppii. :)

      Poista

Thank you for your comment :)