lauantai 22. joulukuuta 2012

Virkkausprojektina raidallinen matto


Aloitin pari päivää sitten beben huoneen maton virkkaamisen ja päädyin loppujen lopuksi siihen raidalliseen malliin. Matto on metrin leveä, pituutta on tällä hetkellä 80cm ja tarkoitus olisi tehdä matosta kolme kertaa noin pitkä. Trikoomatonkuteista olen aiemmin virkannut tyynyn päällisen (kurkkaa täältä) ja neulonut viltin (kurkkaa täältä).

Virkkaan mattoon yksinkertaista puolipylvästä aina 9 valkoista kierrosta ja päälle yhden mustan. Jokaisen kierroksen jälkeen pitää muistaa kevyesti vetää jo virkauttua riviä joka suuntaan, jotta matto pysyy mallissaan eikä siihen tule sellaisia kuhmuroita. Tämä on kieltämättä haastavaa masun kanssa ja luultavasti tarvitsen Jn apua lopussa, kun matolle kertyy enemmän painoa :)

Täältä voit tarvittaessa käydä kurkkaamassa hyviä virkkausohjeita esimerkiksi aloitus-, ketju- ja puolipylvässilmukan tekemiseen.

2 kommenttia:

  1. voi että ku hieno matosta tulee, ja sopii hyvin tohon huoneeseen!

    Hei sellaista haluaisin myös kysyä, että oletteko olleet tyytyväisiä Vitran keinutuoliin, onko siinä mukava istua? Meillä on samat ruokapöydän tuolit kun teillä ja niistä ollaan tykätty. Nyt himoittaa toi keinutuoli mutta mietin onko se lököilyyn tarpeeksi "rento".

    kkk

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti :) Keinutuolista ollaan kyllä tykätty ja siinä on mukava istua. Toki jos vertaa perinteisen tyyliseen keinutuoliin, niin tämä on enemmän "city-mallia" eli se ei keinu niin paljoa ja näin ollen ei kyllä vie tilaakaan. Käsinojat tekevät tuolista rennomman ja jos ruokapöydän tuleihin vertaa, niin istuinosa on paljon syvempi eli sinne uppoaa kivasti. Keinutuoli on matala eli ei välttämättä kovin mukava todella pitkälle. Kannattaa käydä testaamassa jossain liikkeessä ennen ostoa :)

    VastaaPoista

Thank you for your comment :)