maanantai 9. joulukuuta 2013

Arjen helpottajat



Omaa aikaa, yhteistä aikaa, lisää tunteja vuorokauteen?

Taas on ollut sen verran muita hommia mamma-arjen lisäksi ja tietysti ihanan pitkä pyhä, jonka minilomailimme Turun suunnalla, että bloggaukset ovat jääneet ihan taka-alalle, sori! Meillä ollaan muuten jo muutamien viimeisten viikkojen aikana alettu miettiä uutta arkea päiväkotineen ja töihinpaluineen. Punnitaan omia ja yhteisiä menoja, mietitään mitkä arkihommat voidaan ulkoistaa, jotta säästetään perheen yhteistä aikaa ja ollaan myös alettu tekemään "win-win-yhdistelmiä". 

Tässä muutama meidän arjen helpotuskikka:

1. Sen sijaan, että oma kotipyykkikone pyörii joka päivä, hyödynnetään talonyhtiön jättikoneita. Kaksi superkonetta pesee 3,5 meidän normikoneellista puolet nopeammin. Meidän pyykkipäivät vähenivät 7stä kahteen viikossa.

2. J vastaa meillä nykyään ruoka- ja kauppalistojen tekemisestä, joiden ansiosta syödään loistavan makuisia arkiruokia. Ruokalistat on laadittu niin, että joka viikolle tulee jotain aina kasvisruuasta kalaan ja lihaan sekä keitoista salaatteihin. Listoja hiotaan, jotta takataskussa on sitten myöhemmin useampi valmislista vain mukaan otettavaksi. Tosin uuden arjen koittaessa ollaan päätetty ottaa kauppakassi eli ruokien kotiinkuljetus kokeiluun. Onko jollain hyviä kokemuksia niistä?

3. Miniloma Turussa tarkoitti tänä viikonloppuna sitä, että pakattiin autoon kaikki tavarat pariksi päiväksi ja suunnattiin mun vanhempien luo. Momma&Moffa ovat aina niin innoissaan saadessaan Bebe kylään, ettei usein nähdä pikkuista kuin vilaukselta. Bebe nauttii, isovanhemmat nauttivat ja me vanhemmat voidaan ottaa samalla iisimmin, käydä harrastuksissa ja treffailla ystäviä. Paras win-win-yhdistelmä! :)

4 kommenttia:

  1. Olisi kiva lukea teidän ruokalistoista enemmän, vinkit helppoon ja herkulliseen ruokaan ovat aina tervetulleita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, keräilenkin vähän kuvia viikon ruuista ja laitan vaikka viikonlopun aikana vinkkejä tulemaan! :)

      Poista
  2. Samaa toivetta minäkin lähdin toivomaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, kaikki arjen pyörittämiseen ja erityisesti arkiruokaan liittyvät vinkit ovat aina niin tervetulleita. Laitan viikonloppuna muutamia herkkureseptejä. :)

      Poista

Thank you for your comment :)