tiistai 10. joulukuuta 2013

Ihan perustiistai


Nukuttiin tänään poikkeuksellisen pitkään ja oltiin juuri laittamassa aamiaista, kun saatiin Moffa pikavisiitille. Aamutoimet hoidettiin aika tarkalleen tunnissa, kun muskariin piti ehtiä kymmeneksi.


 Muskarin jälkeen jäädään yleensä kahvittelemaan ja leikkimään mammakavereiden kanssa, mutta tänään olikin jo kiirus ensimmäiselle hammaslääkärikäynnille. Odotustila oli kätevästi neuvolan vieressä ja sieltä löytyi tutut lelut odotusajanviihdykkeeksi.


Hammashoitajan vastaanotolla oli mukavaa - saatiin paljon kehuja ja uutta tietoa hampaiden hoidosta. Hoitaja oli hirmu lempeä eikä pahastunut, kun meidän vauhtineiti meni ympäri huonetta ja tutki joka paikkaa innolla. Bebe piti selvästi hoitajasta, kun lähdön hetkellä perinteisen vilkutuksen sijaan tädille lähetettiin hirmuisesti lentosuukkoja.


Bataatti-jauheliha-raejuustolounas vielä käynnin päätteeksi ennen vaunulenkkiä kotiin.


Beben nukkuessa päiväunia parvekkeella touhuilin tapani mukaan aika tehokkaasti kaikenlaista. Omat jutut tulee aina ensin eli tällä kertaa lohikeittolounas ja aamulla kesken jäänyt hesari. Tämän jälkeen ehdin lajitella pyykit kaappeihin, täyttää Beben pakastinruokavarastoa bataattipihveillä ja makaronilaatikolla, laittaa muutaman sisustustavaran Tori.fi-palveluun myyntiin, tilata Beben uuden autoistuimen Saksasta, juoda iltapäiväkaffet ja nauttia yhden kupin glögiä. Jes, Beben siirtyminen yksiin pitkiin päiväuniin on aika luksusta! ;)


Meidän energiapakkaus vauhdissa! Päiväunien jälkeen on aina välipalahetki ja lautasella ollut omenarahka upposi täydellisesti (kerrankin!). Keittiöleikit ovat taas jännittäviä, kun joulukalenterista on saatu hauskoja leikkikaluja kaappeihin.


Alkuillasta saatiin J mukaan kuvioihin, jippii! Yleensä minä valmistelen illallisen, jotta J saa touhuta rauhassa Beben kanssa. Tällä kertaa listalla oli kinkku-pastakeittoa korianterilla ja ranskankermalla. Siinä samalla pussitin päivällä tekemäni ruuat pakastimeen.


 Iltaruuan jälkeen pidettiin lauluhetki Beben kanssa. Hän hakee usein lempparikirjansa minulle, istuu syliin tai viereen ja selaa kirjaa pysähtyen välillä jonkun laulun kohdalla. Meidän oma leikki on sellainen, että laulan esillä olevan sivun laulua niin pitkään, että Bebe tulee sellaisen sivun kohdalle, jonka laulun osaan taas. Ja leikki jatkuu ja jatkuu, etsitään "BääBää:tä", "Pippi:ä" sekä "Ba:ta"=Bamse lauluja. Tämä on muuten yksi niistä harvoista leikeistä, jonka parissa Bebe jaksaa pitkään ilman taukoja.


Meidän vaihtaessa lakanoita, Bebe löytyi Jn puolelta johtojen ja revittyjen nenäliinojen keskeltä.


Beben syödessä iltapuuroa Jn kanssa, piipahdin lähikaupassa ja rupattelin samalla yhden ystävän kanssa, joka oli jo pari kertaa ehtinyt soitella.


Iltakylvyn jälkeen vielä viimeiset leikit keittiössä. Samalla ehdittiin siivota päivän sotkuja, jotta Beben unien jälkeen voi keskittyä muihin touhuihin.


Tässä meidän aika tavallinen tiistaipäivä kuvien ja pienen tarinan kera. Päivän blogipostauksen aikana J laittoin iltapalaa ja odottaa nyt tuonne kainaloon katsomaan uutisia. :)

3 kommenttia:

Thank you for your comment :)