sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Cake pops

4 VIIKON SISUSTUSKUVAHAASTE / VIIKKO 3: KATTAUS (NAPATTU TAAS 4. VIIKON LISTALTA)


Oletteko jo maistaneet cake popseja?

Saatiin eilen pari ystävää kylään, ja ajattelin kokeilla torstain Hesarissa ollutta reseptiä. Nämä suklaaherkut olivat oikein hyviä, aika täyttäviäkin ja helppoja tehdä huolimatta työn monivaiheisuudesta. Valkosuklaasta tehdyn kuorrutteen voisi ehkä korvata jollain kevyemmällä? Mulla valkosuklaa ei reagoinut kovin hyvin tuohon karkkiväriin, ja täytteestä tuli aika tahmaista (siihenkin on varmaan joku kikka?). Tikkuina käytin meidän syömäpuikkoja, jotka toimi tosi hyvin. Tosin näihin tikkuihin piti pyöritellä vähän isommat pallot. Strösselit ja karkkivärin ostin Cittarista.

Cake popsit ovat Jenkeistä lähtöisin, leivontabloggarin Angie Dudleyn keksintö. Kannattaa kurkata Angien Bakerella blogiin, jos kiinnostuit enemmän :)

Psst. Tähän kattaukseen sopi niin hyvin ranskanliljaksi taiteltu servetti. Ohje täältä!
 

3 kommenttia:

  1. Aivan ihanan söpön näköisiä! Minkälaisesta kakusta teit nämä? Menikö tekemiseen kauan aikaa?

    VastaaPoista
  2. Tein helpon suklaakakun, johon tulee:
    2 munaa + 2dl sokeria (vatkataan vaahdoksi)
    100g sulatettua voita (lisätään vaahtoon)
    1dl vehnäjauhoja + 3/4dl kaakaojauhetta + 2tl vanilijasokeria (sekoitetaan keskenään ja sitten vaahtoon)

    Seos kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkasija 20-22cm) ja uuniin 175 astetta & 25 minuuttia. Kakku kiinteytyy vielä jäähtyessään, joten älä peitä.

    Kakun voi myös ostaa valmiina, jolloin aikaa säästyy. Tein aamupäivällä kakun, jäähdytyksen ja sekoitin massan. Tein niistä pallot, laitoin jääkaappiin, sitten tikut kiinni ja pakkaseen. Tähän meni noin tunnin verran ja on sellainen, että välissä voi touhuta omia juttuja. Kuorruttamiseen meni noin 15 minuuttia :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten hurjan suloisia! :)) -T

    VastaaPoista

Thank you for your comment :)