maanantai 12. marraskuuta 2012

Kurkistus beben huoneeseen

Beben huoneprojekti on edennyt ja yksi seinusta alkaa olemaan valmiin oloinen. Tusinalipaston tuunauksesta voikin lukea tarkemmin täältä. Siellä olevat minivaatteet on nyt kaikki pestynä, epäjärjestyksessä ja odottavat silitystä. Beben pinnikseksi valittiin Ikean Gulliver. Se vaikutti hintaansa nähden kätevältä ja pitkäkäyttöiseltä moneen muuhun verrattuna sen toisen sängyn laidan irroitettavuuden ansiosta. Eli beben pitäisi voida nukkua siinä, vaikka osaisi itse nousta jo pois sängystä jne (heh, en ihan tiedäkään vielä milloin he oppivat tuon taidon ;)). Sängyn patja on reunoista vielä kuprulla ja sen kokoontumisessa pitäisi pakkauksen mukaan mennä 72 tuntia.


Kuvasta voitte pongata myös uuden viirinauhan, joka ripustettiin eilen. Toinen pää on sähköteipillä seinässä kiinni ja toinen verhonipsukalla verhotangossa. Tällaisen tekeminen on melko vaivatonta, jos kotoa löytyy ompelukone, kankaita, nuppineuloja ja vinonauhaa (oma menekki 7 metriä). 

Tässä ohjeet step by step:
1. Käy läpi vanhat kangasvarastot (omat tai muiden) sekä vanhat vaatteet/lakanat jne.
2. Tee pahvista mallipala tasakylkisestä kolmiosta. Omassa kanta oli 20cm ja korkeus 22cm. 
3. Piirrä mallipalan avulla kankaaseen kolmio ja leikkaa irti. Itse tein yhteensä 9 viiriä kahdeksasta eri kankaasta. 
4. Leikkaa vinonauhat kolmion kahdelle yhtä pitkälle sivulle ja kiinnitä nuppineuloilla (ks. täältä kuvasta). 
5. Ompele vinonauhat kiinni kolmioihin ja silitä kankaat (omat olivat ainakin sen verran ryppyiset).
6. Asettele kolmiot pöydälle oikeaan järjestykseen ja mittaa, että loppu vinonauha riittää koko matkalle siten, että reunoihin jää n. 10cm kiinnitysvara. 
7. Kiinnitä kaikki kolmiot kantaosastaan pitkään nauhaan nuppineuloilla kiinni ja ompele.

Olen nähnyt myös viirinauhoja ilman kantanauhaa. Tällöin kankaaseen on tehty perustaitokset tai kankaan reunat on leikattu muotoilusaksilla, joka ilmeisesti estää reunojen rispaantumisen. Itse pidin kantanauhan käyttöä helppona ja lopputuloskin on jotenkin siistimmän oloinen. Ja jos et ole askarteluihmisiä, no worries! Viirinauhat on nykyään hirmu suosittuja lastenhuoneiden sisustuksessa ja sellaisen voi tilata esimerkiksi Åhlensilta :)

3 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! -Karo

    VastaaPoista
  2. Näyttää ihanalta!! Toi lipasto on niin makee tota seinää vasten. Kaunista! Ja viiri<3
    :) Laura

    VastaaPoista

Thank you for your comment :)