lauantai 10. marraskuuta 2012

Syökää kalaa!

Kalaa pitäisi syödä viikoittain ja raskaana ollessa noin kolme kertaa viikossa. Tässä vaiheessa omat reseptit alkavat olemaan jo aika loppuunkäytettyjä, ja jotta kalaruuat maistuisivat edelleen, googlettelin eilen aasialaisia kalareseptejä. Löysin todella herkullisen kastikeohjeen, joka on pakko jakaa teidänkin kanssa!


Eilinen kala-annoksemme oli aika simppeli. J valmisti lohen leikkaamalla ensin kapeita paloja, maustamalla suolalla, pippurilla & jauhetulla korianterilla ja kypsentämällä kevyesti pannulla, jonka jälkeen palat laitettiin folion sisään ja kypsymään uuniin. Wokattiin punakaalta, punasipulia, paprikaa, porkkanaa ja sokeriherneitä kevyesti pannulla, just niin, että ne jää hieman rapsakoiksi. Annos koottiin lautaselle: vihannekset pohjalle, päälle kalapalat ja pinnalle reilusti korianteria. Ja sitten se paras osuus eli kastike!


Soija-seesamvinegrette

2 salottisipulia
1,5dl sokeria (itse käytin hedelmäsokeria)
1dl balsamicoa
1dl soijaa
seesaminsiemeniä
2dl rypsiöljyä
mustapippuria

Sulata sokeri kuivassa kattilassa ja lisää joukkoon pieneksi pilkotut sipulit. Sekoita.
Lisää joukkoon balsamico ja soija, kiehauta niin, että 1/3 on haihtunut pois.
Lopuksi lisää joukkoon siemenet, öljy ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja kaada tarjoilukulhoon.

Tämä kastikehan on sellainen, että se sopii muidenkin kuin kalaruokien kanssa. Me tehtiin eilen puolikas annos tuota kastiketta ja se olisi riittänyt noin neljälle. Reseptin löysin täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for your comment :)