perjantai 23. marraskuuta 2012

Yrttipeti Jamien tapaan


Olen poiminut Jamien keittiöstä yhden hyvän vinkin lihan marinointiin, joka on pakko jakaa teidänkin kanssa. Voi olla, että tämä on jo monille tuttu juttu, mutta meille ihan uusi :) Käytiin Stockan herkussa ostamassa raikkaita salaattiaineksia ja lihatiskiltä napattiin possun sisäfile. Ennen kypsentämistä laitettiin koko lihapötkö marinoitumaan teriaki-kastikkeen ketjap manis-seesam kastikkeen (edit: heh, J hoiti marinoinnin, joten en edes muistanut mitä soosia tähän käytettiin), valkosipulin, pippurin, suolan ja ripauksellisen rosepippurin sekaan. 

Ja nyt se Jamien osuus eli lihan vetäytyminen yrttipedissä! Yrtit, ainakin meidän lemppari korianteri, menettää helposti parhaimmat maut, kun se laitetaan lihan marinadiin ennen kypsentämistä. Lautaselle laitetaan valmiiksi yrtti-maustepeti, jossa kypsennetyt lihat saavat ottaa loppuvetäytymisensä tarvittaessa folion sisällä. Tällä kertaa laitettiin vain korianteria, oliiviöljyä ja mustapippuria. Joukkoon sopisi myös vaikka chili, valkosipuli, muita mausteita ja yrttejä oman maun mukaan. Jättegott!

Nyt Jn viereen nauttimaan koti-illasta, selkähieronnasta ja omasta special-suklaasta. Rentouttavaa iltaa sinnekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Thank you for your comment :)